Albine pentru persoane defavorizate

Albine pentru persoane defavorizate

0 369

Un numar de 30 de familii defavorizate din comuna salajeana Rus vor primi gratuit cate cinci familii de albine si materialele necesare construirii stupilor in cadrul unui proiect in valoare de circa 34.000 de dolari, initiat de Fundatia AGAPIS Zalau, cu spijinul Heifer Project Romania si finantarea organizatiei Elevages sans Frontieres”.
Proiectul va debuta luni, cand trei familii din localitatea Rus vor primi cele cinci familii de albine.
“Scopul proiectului este acela de a creste veniturile si de a imbunatati hrana prin introducerea apiculturii ca o activitate noua pentru localnicii zonei. Primul grup tinta este alcatuit din familiile de fermieri din satul Rus si alte cinci comunitati invecinate”, a declarat, duminica, Alin Prunean, presedinte al AGAPIS Zalau.
Conform acestuia, proiectul are o durata de doi an, in primul an 15 familii urmand sa primeasca fiecare cate cinci familii de albine, iar in cel de-al doilea an alte 15 familii.
“Beneficiarii isi vor mari veniturile prin comercializarea produselor apicole. Un mare avantaj al apiculturii este acela ca necesita putin efort, dar ofera un bun profit comparabil cu cel al investitiei. Participantii vor putea sa isi vanda impreuna majoritatea produselor apicole. Un alt avantaj adus de apicultura este contributia la hrana beneficiarilor, care vor consuma miere in loc de zahar si vor folosi si alte produse apicole sanatoase ca polen, nectar sau ceara”, a adaugat sursa citata.
Participantii proiectului vor primi materialele necesare construirii stupilor si vor lucra impreuna la construirea lor. Fiecare familie beneficiara va pasa, adica va da altei familii din sat, in maxim doi ani, exact ceea ce a primit. (sursa: AGERPRES)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.