Accident mortal in Bucegi

Accident mortal in Bucegi

0 334

Sambata, salvamontistii din Prahova, dintr-o parte a muntelui, si cei din zona Bran-Moeciu, din cealalta parte a muntelui, s-au chinuit ore in sir sa salveze un turist care s-a aventurat pe un traseu interzis in Muntii Bucegi in aceasta perioada si a cazut intr-o rapa. Au reusit sa il scoata cu un elicopter si l-au dus de urgenta la Spitalul de Urgente Brasov. A fost insa prea tarziu. Tanarul a murit pe masa de operatie.
Tanarul plecase, impreuna cu un prieten, de la Cabana Omu spre statiunea Busteni, prin Valea Cerbului. Cei doi au ales insa un traseu interzis in aceasta perioada. La un moment dat, tanarul a alunecat pe zapada si a cazut intr-o prapastie. Tovarasul sau de drumetie a alertat salvamontistii, care au venit si l-au tinut pe accidentat in viata pana la venirea elicopterului.
„L-am gasit jos, la baza stancii, intr-o stare foarte rea, norocul nostru ca mai respira putin. I-am pus pansamente intre dinti, avem degetele toti zdrobite, ne-a muscat de degete, ca sa-i putem tine gura deschisa, a fost fost greu”, a relatat Vlad Voicu, de la Salvamont Bran.
„Baiatul era inconstient, cu politraumatisme craniene, pe portiunea de 500 de metri pe care a alunecat erau foarte multe saritori, foarte multe praguri de pana chiar la si 20 de metri”, a adaugat Laurenþiu Paraschiv, de la Salvamont Busteni.
In aer, o alta echipa de salvamontisti zbura cu elicopterul spre locul unde tanarul cazuse..
Din pacate, eforturile salvamontistilor au fost zadarnice. Tanarul a murit pe masa de operatie, la Spitalul Judetean Brasov.
Odata cu aceasta actiune sfarsita, din pacate, tragic, cu toate eforturile depuse de salvamontisti, acestia ii avertizeaza inca o data pe turisti sa nu mearga pe trasee interzise si sa aiba echipament de iarna cand se avanta pe inaltimi, unde iarna este inca stapana.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.