Martor brasovean in dosarul fotbalului

Martor brasovean in dosarul fotbalului

0 410

Cel mai important martor in dosarul arbitrilor pare sa fie patronul unei case de schimb valutar din Brasov, Mircea Pasol. Acesta a dat autoritailor mai multe buletine de schimb valutar din care reiese ca, inainte de disputarea unor meciuri de fotbal din Liga I , Liviu Facaleata, omul lui Penescu, a cumparat de la casa lui de schimb valutar, in mai multe randuri, dolari americani.
„In urma audierii in calitate de martor a lui Pasol Mircea Stefan, administrator la SC Bachide Prodcom SRL Braºov, a rezultat ca inculpatul Facaleata Liviu Ilie a cumparat saptamanal sume in valuta, in special la sfarsit de saptamana, cand se disputau meciurile de fotbal in Liga I Realitatea TV”, se precizeaza in motivarea DNA.
Liviu Facaleata este seful lantului de magazine detinut de Cornel Penescu, retinut pentru o infractiune de dare de mita si o infractiune de complicitate la dare de mita in forma continuata. Cererea de eliberare sub control judiciar a directorului hipermarketului PIC Liviu Facaleata se va judeca in data de 28 aprilie, dupa ce avocatul sau a cerut la Tribunalul Arges un nou termen, pentru a putea pregati apararea.

Se stie, patru arbitri si un observator federal sunt acuzati de luare de mita. In schimbul banilor, bunurilor sau serviciilor oferite de Cornel Penescu, cei cinci ar fi favorizat FC Arges in mai multe meciuri disputate in liga I in perioada octombrie – decembrie 2008.
Stenogramele convorbirilor telefonice dintre Cornel Penescu, Florin Prunea, Liviu Facaleata si Sorin Corpodean sunt cuprinse in dosarul judecat la Tribunalul Pitesti.
Mie mi se pare insa ciudat faptul ca acest rahat din fotbal a inceput sa fie scormonit si a inceput sa puta abia acuma, cand se stie ca aceasta mafie din lumea fotbalului clocoteste de zeci de ani ca un vulcan, cand mai la suprafata, cand mai in adancuri, dupa anotimpul politico-social. Sa fie curatenia generala sau doar praful baligii uscate, folosit ca somnifer?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.