Fetelor, Parlamentul European ne recomanda bretonul

Fetelor, Parlamentul European ne recomanda bretonul

0 277

Vestea o primisem de mult, astfel incat am fost pregatiti pentru momentul in care femeia barbat bine, Monica Macovei, urma sa primeasca titlul de “femeia Europei”. Si l-a primit pe 12 noimbrie, intr-un cadru festiv. Pentru ce? Daca ar fi sa raspund eu la intrebare, as lua 1, habar nu am. Nici macar aia de i-au dat premiul nu par sa aiba un raspuns plauzibil: cica ar fi depus nu stiu ce eforturi, ca a introdus sistemul judiciar european in perioada preaderare si ca ar fi starpit coruptia. Nu stiu ce-a introdus Monica in perioada de preaderare, ca sistemul judiciar european il primiram sub forma de directive pe care sistemul condus de Macovei n-a fost in stare nici sa le traduca, astfel incat avem oarece probleme (un exemplu concret: in legislatia noastra privind achizitiile publice lipsesc unele precizari din Directivele 17 si 18) dar chestia cu coruptia e de-o mie si una nopti, daca ii place, n-are decat s-o asculte domnul Pottering in fiecare seara, sa adoarma repede si sa viseze frumos si cu breton. Cica ea, femeia Europei, a infiintat DNA (Directia Nationala Anticoruptie) Ce mare scofala! Inainte de Macovei ii zicea PNA (Parchetul National Anticoruptie). Cat despre activitatea DNA, in afara de faptul ca scarile institutiei au fost tocite de Nastase pana cand a renuntat de functia de Presedinte al Camerei Deputatilor, de Copos pana a renuntat la functia de vicepremier, de Patriciu care finanteaza PNL, nu vad ce s-a intamplat asa de spectaculos. Dupa ce politicienii corupti au renuntat la functii n-au mai fost corupti? Iar la PD-L cum de nu-i niciun corupt, fie-i tarana, de fapt marea, usoara flotei romanesti? Daca Nastase e vinovat de ce nu imparte celula cu Basescu? Pai e clar de ce, ca Monica a extirpat coruptia.
Saracu` Pottering o fi exersat o noapte intreaga la citit discursul sa nu se incurce cand o lauda pe Macovei!
Dar poate ca omul a primit un discurs fabricat intr-un oarecare birou, in baza unor informatii lansate de o anumita parte a presei, poate ca nu el a inventat chestia cu “simbol al sperantei ºi un model pentru femeile din Uniunea Europeana si din intreaga lume” ( a propos, n-aveti un sentiment de deja vu?). Bai frate, pot sa ma prefac ca de cand cu Monica, nu a mai ramas din coruptie nici macar o umbra, dar nu pot sa nu ma ingrijorez de faptul ca ea este data de model intregii planete. Adica sa sparga femeile de pe planeta pahare in carciumi ? Ca atat am auzit despre Macovei in timpul mandatului, despre faptul ca a baut si a spart pahare. Aaa si ca a fost odata in birou la Traian Basescu impreuna cu Tariceanu si ca se duce la Stuffstock. Atat. Acum doamna ex-ministru, ispravind ea coruptia din Romania a fost trimisa s-o ispraveasca la fel de eficient pe-aia din Macedonia. Vorba cuiva, exportam si noi ce-avem mai intersant!
In alta ordine de idei, in loc sa primim sfaturi despre ce se poarta de la Paris fashion week, le primim de la Bruxelles. Se poarta bretonul si coada de cal. In intreaga lume! E directiva, atentia la implementare, poate luam si noi premiu!

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.