Autostrada spre Brasov – blocata!

Autostrada spre Brasov – blocata!

0 270

Neputinta celor care conduc Ministerul Transporturilor nu mai trebuie verificata – se confirma cand ploua sau ninge, cand vedem imensul carnagiu de pe soselele patriei, in fiecare zi de vacanta, sau sfarsit de saptamana. Ultimul cadou al celor care conduc „transporturile”, accesul in Bucuresti dupa aceste sarbatori de Paste – un calvar.
Acum, cand sunt injurati de toti romanii, incep sa se scuze si sa arunce vina in stanga sau in dreapta. Ultima explicatie a faptului ca se intarzie lucrarile la autostrada spre munte sta in faptul ca 12 case ce trebuiesc demolate nu pot fi expropiate, actiune ce se taraganeaza de mai multi ani.
Primul tronson de 30 de kilometri al autostrazii spre munte ar trebui finalizat pana la sfarsitul acestui an. Cu acest prilej reamintim dlui Berceanu ca Ocolitoarea mare a municipiului Brasov, finantare asigurata de Banca Mondiala, trebuia sa se circule pe ea inca din 2008. A fost doar o promisune sau se va mai circula pe aici?
Pentru a ajunge pe autostrada la Ploiesti mai avem de asteptat. Autostrada Bucuresti-Ploiesti va traversa DN1 in Barcanesti. Pentru podul de la Barcanesti ar trebui demolate 12 case. Podul peste actualul drum national va fi construit pe un teren de 3000 de metri. Proprietarii nu accepta insa banii oferiti de stat. Credeti ca ministrul, care a modificat legea achizitiilor tocmai pentru a usura astfel de proceduri, ar primi aceasta oferta? Noi spunem ca, dupa ce avere a acumult – Nu!
Proprietarii cer 36 de euro pe metru patrat, statul le ofera jumatate.
Localnicii sunt disperati ca banii oferiti de stat nu le vor ajunge pentru a-si construi alte locuinte. Daca nu vor primi banii ceruti sau alte case, proprietarii ameninta cu masuri radicale, printre care si greva foamei.
Terenurile din Barcanesti ar fi trebuit predate constructorilor acum doi ani. Acum, cel putin trei proprietari trebuie mutati peste noapte, pentru inceperea lucrarilor la stalpii de sustinere ai podului.

Multi din cei care stateau blocati, luni seara, intr-o coloana de masini de 50 km se intrebau: cand vor fi „expropiati” sau, de ce nu(?), expatriati, acesti politicieni care ne-au transformat viata intr-un cosmar?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.