Tarifele politelor RCA subevaluate ?

Tarifele politelor RCA subevaluate ?

0 244

Tarifele politelor RCA nu acopera obligatiile asumate de asiguratori fata de clienti
Ritmul de crestere a despagubirilor la politele RCA se situeaza peste cel al subscrierilor pe acest segment de piata, evolutie ce arata ca tarifele practicate nu acopera obligatiile asumate de asiguratori fata de clienti, a declarat, miercuri, vicepresedintele CSA, Constantin Buzoianu.
„Prin neacoperirea obligatiilor asumate de asiguratori se intelege plata despagubirilor, constituirea rezervelor tehnice si acoperirea cheltuielilor de achizitie si administrare”, a spus Buzoianu, prezent la un seminar de profil organizat de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
El a afirmat ca, potrivit datelor CSA, in primele noua luni ale acestui an, valoarea daunelor pe segmentul politelor de raspundere civila auto (RCA) obligatorie a crescut cu 50%, iar indemnizatia medie cu 21%, la 3.539 lei.
Totodata, prima medie platita de un asigurat RCA a urcat de la 260 lei, in primele noua luni ale anului 2007, la 290 lei.
Buzoioanu a mai spus ca primele subscrise pe segmentul RCA au avansat cu 18%, iar pentru politele auto facultative CASCO cu 42,3%, fara a preciza si valorile absolute.
Numarul asiguratorilor autorizati sa practice RCA se ridica la 16.
Vicepresedintele CSA a afirmat ca gradul de acoperire prin polite RCA a parcului auto national se situeaza in jurul valorii de 85%, nivel similar celui consemnat in 2007.
Potrivit datelor CSA, numarul politelor RCA inscrise in baza de date de specialitate CEDAM se ridica la 3.447.208 de contracte la finele lunii septembrie, in crestere cu 3,5% fata de nivelul consemnat in urma cu 12 luni.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.