Analgezice …naturale

Analgezice …naturale

0 445

Daca ati ramas fara analgezice, iar farmacia e inchisa sau, pur si simplu, nu vreti sa apelati la pastile, este bine de stiut ca exista calmante naturale foarte eficiente.
1. Migrene
Puteti scapa de o durere de cap ca va impiedica sa va concentrati cu ajutorul otetului de mere. Puneti, intr-un vas smaltuit, parti egale de otet si apa si puneti amestecul la fiert. Cand se infierbanta, luati vasul de pe aragaz si inhalati, timp de cateva minute, aburii emanati tinand un prosop deasupra capului.
2. Dureri reumatice
Pentru a le reduce, folositi macerat de untul-pamantului. Se prepara in felul urmator: dati pe razatoare 250 de grame de bulbi de planta si turnati peste ei 750 ml de ulei de floarea-soarelui. Cu amestecul rezultat masati zilnic locurile dureroase si acoperiti-le apoi cu un prosop.
3. Crampe abdominale
Faceti o infuzie de coada-racului. Se pune o lingurita de plante la o cana de apa clocotita si se lasa la infuzat timp de 10 minute. Indicat ar fi sa beti mai multe cani pe zi.
4. Dureri de dinti
Pentru a scapa de nesuferitele dureri de dinti, exista cel putin doua trucuri: primul consta in aplicarea, pe obraz, in zona dintelui bolnav, a unui cub de gheata invelit intr-un pansament steril. Mentineti-l timp de 15 minute.
De asemenea, puteti incerca sa puneti, intre mucoasa interna a gurii si gingie, o bucatica de slanina proaspata, nesarata. Durerea dispare dupa aproximativ un sfert de ora.

S.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.