Campanie electorala a la PD-L

Campanie electorala a la PD-L

0 278

Batalia electorala ne propune noi aspecte in tentativa de a ne fixa tot mai bine in zona de lehaminte si de a renunta de a ne mai exprima bruma de drepturi democratice ce ne-au mai ramas. Gestul asteptat de „scenaristii” noii nomenclaturi este sa tina cetateanul acasa, avand ei grija ca din urne sa iasa ce trebuie si ce s-a negociat. Sa vedem cu ce ne mai imbrobodeste ex-viceprimrul-liberal candidatul Gabriel Andronache in Piata Prundului.
Fostul liberal (in aceasta situtie nu este vorba de un schimb de membri), trecut la scripcarieni, a tocmit firma de gunoieri Urban sa-i duca in sus-numita piata – un loc totusi istoric, unde ar trebui umblat cu mai multa decenta – niste resturi de electrocasnice, oarece pubele vopsite in culori diferite, ceva pungi cu mizerie menajera si tot felul de bazaconii din acestea.
Dupa care domnul Andronache a inceput sa se plimbe printre ele in calitate de candidat cu vesta portocaliesi cu fata de motan care tocmai a mancat un soarece gras, incercand sa demonstreze cum se face curatenie.
La circ a participat si seful Politiei Comunitare brasovene, probabil ca sa previna vreun atac al babelor iesite de la Biserica sf. Nicolae asupra candidatului ca sa-l pupe, ca tare-i baietas „mumusel”, manca-l-ar Scripcaru.
Acesta era si el pe acolo, ca tot sta la doi pasi, cu vilisoara sa portiocalie in interior. Intrebat ce-i cu circul cu gunoaiele si cu Urban, firma platita prin contract cu Primaria, din banii nostri, sa faca pe unde trebuie curat, nu clovnerie, a raspuns ca nu se baga, fiind firma particulara. Asa o fi, dar as vrea sa vad si eu chitanta particulara a lui Andronache si din care sa reiasa cum ca a platit, personal, firmei, pentru decorul de circ electoral, ca sa-mi beau linistit cafeaua ca nu am intalnit din nou o facatura primarialo-pedelista pe banii comunitatii.
Nu am inteles insa simbolica gunoaielor: Andronache a vrut sa dea o lectie practica si in aer liber de felul cum trebuiesc stranse si depuse selectat deseurile menajere, sau a vrut sa arate ce fel de deseu este el si oamenii din PD-L?
Un moment ilar a fost plangerea unei babute din Schei care, pacalita sa se duca in „Steagu'”, la o intrunire electorala, ca dupa aia se dau sarmale, s-a intors cu burta goala si sufletul plin de indignare si franta de oboseala, dar hotarata sa nu voteze cu pedeleul, ca i-a inselat asteptarile. Am consolat-o, explicandu-i ca multe portocale sunt frumoase la coaja, dar putrede si amare inauntru.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.