Fujitsu: computer destinat batranilor sau incepatorilor

Fujitsu: computer destinat batranilor sau incepatorilor

0 263

Producatorul de aparate electronice si informatice Fujitsu va lansa pe piata un computer portabil ce a fost conceput special pentru persoanele trecute de 60 de ani, care nu au mai utilizat niciodata un astfel de aparat.
Denumit „Raku Raku Pasokon” (Computerul usor), acest model portabil se vrea a fi „usor de folosit si sigur”, potrivit celor de la Fujitsu, care au declarat ca regreta faptul ca, in Japonia, „doar 60% din persoanele trecute de 60 de ani folosesc computerul”.
Potrivit previziunilor firmei japoneze, tinand cont de structura demografica japoneza (persoanele de peste 65 de ani reprezinta 21% din populatie), este foarte posibil ca cererea pentru acest gen de PC-uri sa creasca.
Persoanele in varsta au o mobilitate mult mai redusa si in acest fel vor putea sa isi faca cumparaturile fara sa iasa din casa.
Pentru cei de la Fujitsu, „simplitatea este data de o imbinare eficienta intre material, programe si ghidurile de utilizare”.
Tastatura noului computer contine taste de culori diferite si reliefeaza literele cel mai des folosite. Caracterele sunt mai mari decat cele inscrise pe tastaturile obisnuite.
Functiile inexistente pe computerele traditionale, precum „sprijin”, usureaza accesul utilizatorului si permite activarea anumitor programe didactice si de indrumare pentru rezolvarea eventualelor probleme.
Imediat dupa punerea in functiune a computerului, un meniu special se activeaza si ii prezinta utilizatorului un acces direct catre cele cinci aplicatii cel mai des folosite de catre acest segment (lecturarea email-urilor, navigare pe internet etc).
Grupul Fujitsu a pus la dispozitia utilizatorilor un numar telefonic special creat pentru ei, care va functiona gratuit timp de un an, si cateva servicii specifice online.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.