Benedict al XVI-lea s-a ridicat impotriva ororilor antisemitismului

Benedict al XVI-lea s-a ridicat impotriva ororilor antisemitismului

0 246

Papa Benedict al XVI-lea a cerut implicare “la toate nivelurile impotriva oricarei forme de antisemitism si discriminare”, cu prilejul implinirii a 70 de ani de la “Noaptea de cristal”, si si-a exprimat dorinta ca astfel de “orori” sa nu se mai repete niciodata, potrivit ANSA si EFE.
„Se implinesc astazi – a spus Papa la sfarsitul rugaciunii duminicale Angelus – 70 de ani de la acel trist eveniment ce a avut loc in noaptea de 9 spre 10 noiembrie 1938, cand in Germania s-a dezlantuit furia nazista impotriva evreilor. Au fost atacate si distruse magazine, birouri, locuinte si sinagogi, au fost ucise si numeroase persoane si a inceput persecutia sistematica si violenta a evreilor germani, care s-a incheiat cu Shoah”, a spus Suveranul Pontif.
Asigurand ca mai simte “inca durere” cand isi aminteste de acel episod, Sfantul Parinte s-a pronuntat pentru combaterea oricarei forme de antisemitism si discriminare, educandu-se „mai cu seama noile generatii in spiritul respectului si acceptarii reciproce”.
Suveranul Pontif a invitat la “rugaciune pentru acele victime” si si-a exprimat “profunda solidaritate” fata de poporul evreu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.