Criza financiara – biletele de avion mai ieftine

Criza financiara – biletele de avion mai ieftine

0 280

Preturi mai mici si destinatii tot mai tentante pentru cei care calatoresc cu avionul. Companiile aeriene incearca sa umple avioanele cu calatorii cam speriati de criza. Si pe piata romaneasca se simte, iar operatorii au luat aceleasi decizii: discounturi si aliante. Castiga pasagerii, care platesc acum, pentru acelasi bilet de avion, chiar cu 30% mai putin decat in urma cu cateva luni.
Potrivit Asociatiei Internationale de Transport Aerian, in septembrie s-a inregistrat prima scadere a traficului aerian de pasageri, din ultimii cinci ani. A fost nevoie de masuri urgente. S-au anulat zborurile neprofitabile si s-au mai ieftinit biletele, la nivel mondial. De exemplu, un bilet de avion spre New York, costa acum cu 200 de euro mai putin iar spre Singapore cu 100 mai putin.
„Beneficiarii pot merge acum cu maximum 250 de euro pe zborurile europene si cu 350 de euro pentru zborurile extraeuropene. Aceste preturi au fost adoptate pentru a face fata concurentei parcticate de concurenta noastra, celelalte companii de linie”, a declarat Madalin Tudor, directorul unei companii de linie.
O reducere importanta, mai ales ca, un bilet spre Londra costa acum doua luni peste 300 de euro. Cu rasuflarea marilor companii in ceafa, liniile aeriene low cost au umblat si ele la preturi si din mici le-au facut si mai mici. In plus, s-au aliat.
Ofertele promotionale se vor mentine pana la sfarsitul anului, asa ca, acum se pot rezerva bilete la preturi reduse si pentru perioada sarbatorilor. Insa, cu cat perioada vacantelor se va apropia si biletele de avion este posibil sa se scumpeasca din nou.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.