Microbuz modificat ilegal, in circulatie la Brasov

Microbuz modificat ilegal, in circulatie la Brasov

0 262

Politistii din Brasov au gasit, in circulatie, un microbuz care avea modificate scaunele originale pentru a permite transportul mai multor persoane decat sunt prevazute din constructie. Aceasta s-a petrecut cu ocazia unui control la una din intrarile in oras. Microbuzul facea curse cu pasageri prin localitatile din judetul nostru, in acea zi venind de la Zarnesti.
Un reprezentant al politiei ne-a declarat: „Aceste banchete duble nu sunt prinse de podea, nu sunt fixate. Pur si simplu stau datorita greutatii.”
In replica, in plus si la faptul ca scaunul din dreapta soferului nu era nici el prins de podea, ocupantul lui putand fi proiectat afara prin parbriz, si la o frana mai neortodoxa, ca sa nu mai vorbim de vreo tamponare, soferul microbuzului afirma: „E foarte conform. Scaunele alea care nu sunt prinse nu reprezinta niciun pericol pentru calatori.”
Politia a pornit cercetari ca sa vada ce si cum in intreaga activitate a soferului, dar si fara alte bube el risca 3 ani de puscarie pentru transport ilegal de persoane.
De la inceputul anului, Autoritatea Rutiera Brasov a amendat 50 de soferi care transportau ilegal persoane.
Ce scuze i-am putea gasi soferului despre care am scris mai sus? Ar fi cateva variante.
Ori tipul este hraparet din cale afara, si a vrut sa se capatuiasca dupa model becalian, patrician, vantos etc., ori este branean si nu poate dormi daca nu zgarie branza, sau il apasa tot mai mult birurile impuse de fisc.
Sau toate la un loc.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.