Supermarketurile renunta la casele de marcat in 2009

Supermarketurile renunta la casele de marcat in 2009

0 244

Viitorul nu suna atat de bine pentru angajatii pe postul de casier in supermarketurile si hipermarketurile din tara noastra. Din cauza tehnologiei avansate care se dezvolta cu o viteza naucitoare, acestia vor putea ramane fara job incepand chiar de anul viitor.
Asadar, din 2009, clientii supermarket-urilor si hypermarket-urilor ar putea plati produsele achizitionate fara a le inregistra la casele de marcat traditionale, prin utilizarea unor sisteme de self check-out ce permit cumparatorului sa plateasca marfa fara ajutorul unui angajat al magazinului, conform declaratiei directorului general al furnizorului de solutii electronice pentru retail – „Eutron”, Dan Tone.
„«Eutron» ar putea furniza aparatele de self check-out supermarketurilor si hypermarketurilor din Romania incepand din 2009. Ne bazam pe retelele deja partenere in implementarea solutiilor de management al fluxurilor de numerar si de clienti, managementul identificarii automate a datelor. Printre acestea se numara Auchan, Carrefour, Metro, Cora”, a afirmat Dan Tone.
Astfel de sisteme de check-out sunt utilizate, in prezent, in magazinele din tarile vest-europene ale retailerilor prezenti pe piata romaneasca, in Olanda, Spania, Italia, Portugalia, Grecia, Suedia, Danemarca.
Cumparatorul merge la un automat, isi scaneaza singur produsele, le pune in punga, plateste prin card, cu numerar sau tichete de masa, prin intermediul automatului care incaseaza suma necesara.
„Aceste solutii au fost create pentru a reduce costurile de personal ale retailerilor. Insa, in acelasi timp, durata necesara clientilor pentru a plati produsele cumparate se scurteaza, prin evitarea cozilor si a timpului pierdut cu diverse conflicte cu personalul de la casa”, a explicat Dan Tone.
Tehnologia check-out, precum si cea antifurt, sunt asigurate de compania suedeza ITAB. Firma dezvolta si furnizeaza solutii complete de dotare a magazinelor, sisteme de intrare si check-out, pentru retail.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.