Parau deviat

Parau deviat

0 266

Autoritatile din Brasov si Covasna vor sa schimbe cursul unui parau pentru a avea loc unde sa existe oficial o comunitate de 600 de familii de tigani, care si-au construit ilegal un sat pe granita celor doua judete.
Prin masura schimbarii cursului de apa, toti tiganii vor avea acte de Brasov.
Satul ilegal a fost construit pe valea paraului Corlat, apa care constituie granita naturala dintre cele doua judete, numarul caselor fiind de circa 150.
Prefectul de Covasna, Ervin Gyorgy, declara: „Toate constructiile existente sunt chiar in albia raului. Daca facem regularizarea paraului, ocolim constructiile existente.”
Devierea va fi facuta la o distanta de un kilometru, pe langa colonia tiganilor, care sunt incantati ca vor primi acte fara sa se mai deplaseze si fara sa plateasca pentru ele.
Unul dintre reprezentantii tiganilor spune: „E bine de-ar face odata sa se ia hotararea asta, sa ne treaca acolo, ar fi bine. Avem copii la care le trebe bolintine, ca avem si noi drepturi (l)egale, ca toata lumea.”
Omul are dreptate, intr-un fel, pentru aceasta etnie, la care drepturile legale si egale inseamna intotdeauna drepturi mai egale si mai legale.
Costurile lucrarii se ridica la un milion lei, iar ea va fi pornita la inceputul anului viitor.
Dar ce-ar fi ca lucrarea sa coste mai putin, punandu-i pe domnii tigani la treaba necalificata, decat sa stea toata ziua sa se imbete sau sa cerseasca sau sa fure? Prin tarile civilizate, asemenea lucrari se fac cu ajutorul cetatenilor beneficiari si direct interesati. Iar tiganii tot se plang ca nu sunt bagati in seama cand vor sa lucreze, ca sa aiba si ei „de-o paine la copii, manca-te-as”.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.