Oferta MF: obligatiuni in euro !

Oferta MF: obligatiuni in euro !

0 265

Ministerul Economiei si Finantelor ia in calcul emiterea de obligatiuni in euro pe piata romaneasca pana la sfarsitul acestui an, ca urmare a sesizarii unei tendinte de retragere a banilor din bancile din strainatate si plasare a lor in depozite in euro in Romania.
„Ni s-a semnalat ca exista intentia unor deponenti de a-si retrage bani din bancile din strainatate si de a-i plasa in banci din Romania, sub forma unor depozite in euro. A fost o abordare de la nevoia sesizata la crearea sistemului”, a declarat secretarul de stat din MEF Eugen Teodorovici.
Oficialul a adaugat ca tendinta observata la unii deponenti a fost justificata de stabilitatea sistemului bancar din Romania.
In procesul de emitere a obligatiunilor pe piata locala, MEF se va consulta si cu Banca Nationala a Romaniei (BNR), a precizat Teodorovici.
Iata cum arata unul din raspunsurile puterii la criza economica mondiala. O masura interesanta, care da bine si la imagine dar care da mai bine la protejarea banilor bogatanilor romani de erodarea diferitelor valute alaturi de protecia fata de tunurile care le da unile banci straine.
Pana la urma vor fi tot mai multi romani care vor aprecia masura pentru ca astfel protejam nu poporul de cei care l-au furat 20 de ani ci miliardarii de carton sa nu fie jefuiti de excrocii planetari care au distrus banci solide cu reputatie de multe decenii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.