Romania 9 milioane de internauti !

Romania 9 milioane de internauti !

0 266

Numarul utilizatorilor de Internet din Romania va atinge nivelul de noua milioane pana la finele anului 2008, iar ponderea conexiunilor mobile va creste in detrimentul celor fixe, a declarat, miercuri, intr-o conferinta, directorul general al Vodafone Romania, Liliana Solomon.
„Probabil ca numarul conexiunilor va ajunge la sapte milioane. Cresterea ponderii conexiunilor mobile in detrimentul celor fixe va fi efectul concentrarii operatorilor pe partea de servicii de acces mobil la Internet”, a spus Solomon.
Potrivit datelor Autoritatii Nationale pentru Comunicatii (ANC), numarul conexiunilor mobile si fixe la Internet a ajuns la 5,79 milioane la finele anului 2007, in crestere cu 76% fata de 2006.
Din totalul numarului de conexiuni la finele anului precedent, aproape 60% erau furnizate de operatorii de telefonie mobila, potrivit datelor ANC.
Google a renuntat la acordul cu Yahoo! vizand un parteneriat in domeniul publicitatii online, ca urmare a opozitiei autoritatilor americane antitrust, a declarat, miercuri, David Drummond, directorul companiei pe probleme juridice.
„Dupa patru luni de analiza, inclusiv discutii privind variante de schimbari, este clar ca autoritatile de reglementare si o parte a companiilor de publicitate sunt, in continuare, ingrijorati privind acordul”, a afirmat Drummond intr-un post pe blogul personal.
Departamentul Justitiei din SUA a anuntat, miercuri, ca a notificat compania Google ca intentioneaza sa initieze un proces pentru a bloca acordul pe motiv ca incalca legile concurentei.
Conducerea Yahoo! a precizat, intr-un comunicat, ca este „dezamagita ca Google a ales sa renunte la acord si nu sa-l apere in justitie”.
Cele doua companii, cele mai mari din industria cautarii pe Internet, au anuntat acordul de parteneriat in iunie, insa au intarziat implementarea acestuia pentru a permite Departamentului Justitiei din SUA sa verifice daca incalca reglementarile antitrust.
„Suntem bineinteles dezamagiti ca intelegerea nu se va materializa”, a spus el.
Google si Yahoo! controleaza impreuna aproximativ 80% din piata cautarilor pe Internet, potrivit unui studiu realizat in luna august de scompania comScore Inc.
Prin cedarea de spatiu publicitar companiei Google, veniturile Yahoo! ar putea sa urce cu 250-450 milioane de dolari in primul an de la incheierea contractului, au anuntat in iunie cele doua parti.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.