La stat, fara cumul: pensie – salariu !

La stat, fara cumul: pensie – salariu !

0 209

Dupa mai multe tatonari, negocieri si balbaieli Cabinetul Boc si-a facut curaj si a definitivat proiectul de lege privind cumului penssie-salariu. Este o lovitura care se da unui numar impresionant de profitori majoritatea provenind din „servicii” sau „interne”. Pentru evita o parte de raspundere, de aceasta data nu s-a mai apelat la „ordonanta” si s-a impins decizia finala la Parlament.
Guvernul a adoptat, in sedinta de miercuri, proiectul de lege ce interzice cumularea pensiei cu salariul de la stat pentru cei care au o pensie mai mare de 1.700 de lei, valoarea salariului mediu brut pe economie. „Cei care au mai mult vor trebui sa opteze, in termen de 15 zile de la intrarea in vigoare a legii, intre pensie si salariu”, a anuntat premierul Emil Boc.

Profesorii, medicii, actorii si asistentii persoanelor cu dizabilitati nu vor fi afectati de decizia Executivului
„Prin aceasta forma finala a legii, nu sunt afectati profesorii, medicii, asistentii persoanelor cu dizabilitati sau actorii, asa cum se intampla cu prima forma a proiectului de lege”, a adaugat Emil Boc, care spune ca legea se adreseaza bugetarilor de lux.
Primul ministru a adaugat ca pensia poate fi cumulata cu salariul din mediul privat.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.