Politia comunitara

Politia comunitara

0 276

Vad, in drumurile mele, politisti comunitari plictisindu-se pe la intersectii. La tol si peste el cu o vesta galbena care sunt sigur ca nu este antiglont. Cine si de ce sa-i impuste?
Un asemenea exemplar am vazut la intersectia Grivitei-Aurel Vlaicu,dar n-am indraznit sa intreb de ce si pentru ce, ca era de sex feminin si ma gandeam ca m-ar putea contra neplacut, gasindu-mi par pe limba.
Un alt exemplar am zarit, tot trecand pe acolo, la alta intersectie, cea despartind strazile Toamnei de Zizinului si Calea Bucuresti. Tipul, dupa aspect , era suparat pe lume sau pe sefii sai, asa ca am trecut mai departe.
Singurul abordabil s-a aratat a fi cel de la intersectia Vlahuta-Harmanului-Bd.Garii, asa ca am intrat la parole.
De data asta eram eu catranit, pentru ca nu intelesesem sa ma insor cu amanta, ea plecand sa caute alt candidat la robie.
L-am intrebat, fara sa dau in institutia careia ii apartinea, ce pazaste pe acolo, la intersectie. Tipul s-a uitat lung la mine si a vazut ca sunt tantalau – imi facusem mutra aia – si mi-a explicat apoi ca totul depinde de conducerea lor si, mai ales, de primarie, careia ii sunt subordonati si care-i plateste. Iar faptul ca se afla acolo are insemnatatea sa, chiar daca este fara rost.
Omul, cat un munte, mi-a dezvaluit secretul stationarii, a lui si a colegilo lui, zi si noapte, in acel important nod de trafic rutier, pentru a preveni patrunderea pe Vlahuta a traficului greu dinspre zona de nord a orasului. Cica au pospaiul de varianta pe la intrarea in Brasov, pe langa CET (sau ramasitele lui) si cu iesire in Harmanului. Mai mult inca nu a oferit edilul-sef al urbei noastre, cu toate ca s-a scremut din greu din inaltimea Ceahlaului – prietenii stiu cum si de ce.
L-am intrebat pe omul legii cati tipi contravenind legii a inhatat. Raspunsul a fost negativ. L-am mai intrebat si de colegii lui. Raspunsul a fost aproape de zero. Cei cu tiruri stiu sa aiba grija de punctele lor de pe carnet.
Si l-am mai intrebat: la ce naiba mai stai aici?
Cica asa este ordinul.
Si contribuabilul din mine s-a pus pe intrebari: ce naiba are in cap primaria aia care si-a pus lupoaica la intrare, ca sa intemeieze un oras, ca nici macar pe oamenii care ne sunt pusi de folos in apararea noastra nu sunt in stare sa-i dirijeze si plaseze unde trebuie cu adevarat?
Este inacceptabil cat se poate blama domnul Scripcaru in orasul acesta si sefii lui in tara.
Si, ce am scris mai sus, demonstreaza inca o bucata de impuritate in gospodarirea orasului.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.