Sibiul a castigat primul loc in cadrul Galei Turismului Romanesc

Sibiul a castigat primul loc in cadrul Galei Turismului Romanesc

0 287

In cadrul Galei Turismului Romanesc organizata de Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale in data de 22 octombrie 2008 in Bucuresti, primarul Klaus Iohannis a fost premiat pentru performanta de a administra cu rezultate de exceptie un oras turistic.
Prin reusita programului cultural Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007, orasul a castigat o mai mare vizibilitate si a reusit sa atraga aproximativ 1 milion de turisti. Dezvoltarea in domeniul turistic a continuat si in acest an cand numarul turistilor s-a mentinut la acelasi nivel. Pentru o mai buna promovare a orasului, municipalitatea lucreaza in prezent la o strategie in acest domeniu, primii pasi fiind deja realizati prin lansarea unui site internet turistic dedicate Sibiului si imprejurimilor, lansarea unui DVD de promovare a potentialului turistic al orasului si prin participarea Sibiului la diferite targuri de profil interne si internationale.
Potrivit Luciei Morariu, Secretar de Stat in cadrul Ministerului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale Sibiul s-a detasat in ultimii ani in fata altor orase cu potential turistic, fapt care i-a determinat pe organizatori sa acorde premiul acestui oras. „Mai sunt si alte orase turistice importante in Romania. Vorbesc despre Brasov, Timisoara, Cluj si Sighisoara, insa acestora le mai trebuie cel putin trei ani sa ajunga la nivelul Sibiului. Pentru asta va trebui sa existe mai multa comunicare intre autoritatile locale si cele centrale. Modul in care arata Sibiul, se dezvolta si investitiile de reabilitare facute pentru centru istoric ne-au facut sa acordam primarului Klaus Johannis acest premiu”, a declarat Lucia Morariu, in cadrul evenimentului de decernare a premiului, care s-a desfasurat la sediul Primariei Sibiu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.