Studentii umanisti isi intalnesc viitorii angajatori

Studentii umanisti isi intalnesc viitorii angajatori

0 254

Multi dintre studentii romani care ies de pe bancile facultatii sunt nevoiti sa se descurce singuri fara niciun fel de ajutor sau indrumare in acest sens.
Colaborarile dintre mediul academic si cel de afaceri prinde din ce in ce mai mult contur prin tot felul de targuri care faciliteaza intalnirea reprezentatilor din cele doua medii.
Dupa facultatile cu profil tehnic, de data acesta este randul studentilor de la Facultatea de Litere si Arte sa intre in contact cu angajatorii si mediul de afaceri.
In 30 si 31 octombrie, sub denumirea de CAREER CENTER: UNIVERSITY MEETS ECONOMY se va desfasura primul forum de comunicare, cooperare si integrare a mediului economic cu cel academic, organizat de Facultatea de Litere si Arte din cadrul ULBS din Sibiu.
Studentii de la sectia de Limbi Moderne Aplicate vor intra in contact cu mai multe firme straine care au deschis fabrici in Sibiu. Universitatea vrea astfel sa puna oferta educationala si cererea de pe piata muncii intr-un acord.
“Ineditul acestui eveniment este dat de faptul ca astfel de colaborari sunt mai frecvente in cadrul facultatilor tehnice. Scopul nostru este acela de a produce un eveniment care da posibilitatea intreprinderilor de a cunoaste oferta educationala a Universitatii, iar lumea academica sa capete repere concrete pentru orientarea in cariera si pentru adaptarea curiculara”, a spus Conf. Univ. Dr. Mircea Ardeleanu, seful Catedrei de Studii Franceze si Francofone, in cadrul unei conferinte de presa.
La evenimentul organizat de Facultatea de Litere sunt astepteptate sa participe cat mai multe intreprinderi sibiene, pana acum fiind deja 15 firme cu capital mixt care au confirmat participarea, firme care, potrivit organizatorilor, au nevoie de cunostinte de limba, in afara de cele economice.
Toti cei interesati sunt asteptati in zilele de 30 si 31 octombrie in sediul Facultatii, unde pot participa la mini-conferinte, dezbateri, prezentari sustinute de experti din domeniul economic si de reprezentanti ai institutiilor administrative, mese rotunde, standuri informationale etc.
Intre altele, se vor prezenta oferta de studii de masterat, oferta educationala a sectiilor de „Limbi Moderne Aplicate” si pagina de Internet a Departamentului pentru Orientare in Cariera a Studentilor.
Evenimentul se bucura si de un important sprijin international, prin participarea lectoratelor straine din cadrul Facultatii de Litere si Arte, precum si a reprezentantelor diplomatice ale Frantei, Germaniei si Austriei.
Deschiderea primei zile va avea loc joi, 30 octombrie, la ora 12.30. Cea de-a doua zi a manifestarii, 31 octombrie, va fi deschisa oficial la ora 11. Intrarea este libera, iar evenimentul este deschis publicului larg.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.