Sibiul isi redeschide pasajele subterane

Sibiul isi redeschide pasajele subterane

0 276

Orasul Sibiu stie sa-si exploateze la maximum toate resursele turistice de care dispune.
Astfel, ultima „descoperire” a municipalitatii o reprezinta pasajele subterane care traverseaza intreg subteranul din centrul orasului. Acestea ar putea fi reabilitate ?i reamenajate, ?n a?a fel ?nc?t s? poat? primi turi?ti, la fel ca ?i catacombele Parisului sau cazemata din Maastricht, Olanda.
Localnicii sunt mandri sa declare ca Sibiul nu este doar un oras frumos la exterior, ci si in adancuri ascunde locuri demne de vizitate.
Zeci de tuneluri, pe care reporterii Pro TV le-au vizitat si care dateaza din Evul Mediu impanzezc orasul pe dedesubt, intocmai ca in alte asezari din Europa, unde aceste catacombe sunt batute acum de turisti.
Dupa acest model, autoritatile din Sibiu vor sa restaureze reteaua subterana si s-o transforme intr-un punct de atractie.
Vechea retea de tuneluri, construita in urma cu sute de ani, sub strazile Sibiului, nu a fost descoperita inca in totalitate, spun specialistii.
Este insa vorba despre zeci de kilometri de catacombe, pe care administratia locala vrea sa le consolideze si sa le reamenajeze, astfel incat, peste cativa ani, turistii sa poata sa se plimbe pe acolo.
In Sibiu, fosta capitala culturala europeana, legendele din perioada medievala atrag in continuare mii de turisti.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.