Romani si bulgari tot mai multi in Germania!

Romani si bulgari tot mai multi in Germania!

0 225

Numarul romanilor si bulgarilor din Germania a crescut simtitor, in timp ce numarul turcilor din aceasta tara s-a diminuat, potrivit unui nou raport al Oficiului federal pentru Statistica, publicat luni si citat de Deutsche Welle in pagina electronica.
Circa 6,73 milioane de persoane cu pasaport strain erau stabilite anul trecut in Germania, o scadere cu 0,3 la suta fata de 2007, se arata in acest raport.
O crestere semnificativa a inregistrat numarul strainilor stabiliti in Germania posesori ai unui pasaport emis de state membre ale Uniunii Europene, si anume cu 24.200 de persoane sau 1 la suta fata de 2007. Dintre acestia, 9.700 sunt romani, 9.000 sunt polonezi si 7.200 bulgari, reiese din raportul publicat de Oficiul pentru Statistica.
Datele furnizate pe diferite categorii de nationalitate arata ca romanii si-au sporit prezenta permanenta pe teritoriul Germaniei cu 11,5 la suta, iar bulgarii cu 15,3 la suta, acestea fiind cele mai mari rate de crestere semnalate de studiu.
In schimb, cel mai mult s-a diminuat numarul persoanelor cu cetatenie turca. Circa 1,69 de milioane de turci sunt in Germania, cu 25.000 sau 1,5 la suta mai putine decat in 2007. In opinia specialistilor, cauza principala a acestei diminuari este procesul de incetatenire a turcilor, care in 2008 a inregistrat o crestere fata de 2007. Turcii reprezinta, insa, in continuare, cel mai mare grup de straini de pe teritoriul Germaniei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.