Castelul Bran, mai jos ca Peles. Nici macar Pelisor

Castelul Bran, mai jos ca Peles. Nici macar Pelisor

0 263

Prin golirea recenta a Castelului Bran, Ministerul Culturii incearca sa repare o greseala mai veche. Se pare ca retrocedarea monumentului catre familia de Habsbourg nu s-a facut tocmai legal. Prefectul Brasovului sustine ca Arhiducele Dominic de Habsburg a primit inapoi mai mult decat a avut vreodata familia regala. Autoritatile considera ca Ministerul Culturii, indiferent de conducere, a tratat cu superficialitate actul retrocedarii.
Castelului Bran nu i s-a acordat aceeasi atentie ca si Castelului Peles, desi erau obiective de acelasi rang, monumente istorice clasa A. In plus, urmasii Reginei Maria au primit si Vama si Casa de Ceai, care nu au apartinut vreodata reginei.
In momentul de fata, autoritatile incearca sa gaseasca o solutie ca obiectivul sa ramana la dispozitia publicului. Castelul Bran este unul dintre cele mai cunoscute si vizitate bunuri patrimoniale ale Romaniei. Ministerul Culturii a dispus recent golirea incaperilor de piesele de mobilier, actiune care l-a instristat profund pe Arhiducele Dominic de Habsburg, venit sa-si vitizete domeniul.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.