Zilele culturii germane la Brasov

Zilele culturii germane la Brasov

0 254

In aceasta saptamana, la Brasov, are loc un eveniment important pentru minoritatea germana decimata dupa revolutie, dar si pentru germanofilii mai tineri. Este vorba de celebrarea culturii germane prin diferite manifestari dedicate acesteia.
Astfel, in zilele care urmeaza vor avea loc mai multe spectacole de teatru si film care se vor desfasura la Centrul Cultural German din Brasov.
Programul arata in felul urmator:

25. 10 Film „Herr Lehmann”, regia Leander Hau?mann
Pornind de la romanul omonim de debut al lui Sven Regener, Leander Hau?mann ne duce inapoi in anul 1989: in cartierul Berlinez Kreuzberg SO 36 – in apropierea zidului, departe de Kreuzberg 61 si mai departe de restul lumii.
Ora 17, Centrul Cultural German

26.10. Film “Lichter”, regia Hans-Christian Schmid
Doua tari, doua locuri, un rau. Oder-ul nu desparte doar Frankfurt de polonezul Slubice, ci lumi intregi. Oamenii, indiferent daca saraci sau bogati, isi cauta aici norocul – si se lovesc adesea de limitele lor.
Ora 17, Centrul Cultural German

27.10. Teatru scolar “Schattenort”
Piesa este jucata de trupa de teatru “Echos” a Colegiului National Economic „Andrei Barseanu”, Brasov. Elevii si coordonatoarea proiectului, Alexandra Popescu, au intervievat persoane care au trait experienta celui de-al doilea razboi mondial. Experientele lor le-au prelucrat intr-o piesa de teatru.
Ora 18, Teatrul Arlechino, str. Ap. Hirscher 10.

29.10. Teatru scolar “Die Welle”
Piesa, ca si romanul omonim din anii ‘80, povesteste despre un experiment real condus in anul 1967 de profesorul de istorie Ron Jones la o scoala americana. Profesorul incearca sa le predea elevilor sai despre cum s-a putut ajunge la holocaust. Dar elevii nu vor sa creada ca oamenii pot fi capabili de asa ceva. Atunci profesorul se hotaraste sa faca un experiment cu elevii. Dar incercarea ii scapa de sub control. Piesa de teatru este jucata de elevi si studenti brasoveni.
Ora 18, Teatrul Arlechino, str. Ap. Hirscher 10.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.