Pompierii brasoveni au autospeciale expirate

Pompierii brasoveni au autospeciale expirate

0 246

Pompierii brasoveni trebuie sa actioneze in cel mai scurt timp, sa aiba „reactii” imediate, conform standardelor europene, insa echipamentele de care dispun sunt din secolul trecut.
Cea mai veche autospeciala functionala din dotarea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Brasov se afla la Fagaras si este o autoscara mecanica fabricata in 1974.
Fondurile bugetare alocate pentru ISU Brasov pe 2010 au fost insuficiente pentru dotarea pompierilor cu masini noi, astfel ca mai bine de jumatate din parcul auto este invechit.
Din totalul de 57 de autospeciale, una a fost primita anul acesta, 10 au o vechime de pana 5 ani, 2 au o vechime de 10 ani, iar 44 sunt mai vechi de 15 ani.
„In acest an au fost casate doua autoturisme Aro iar o autospeciala a fost restituita Primariei Fagaras. Pe scurt, parcul auto de care dispune unitatea noastra este imbatranit, circa 78% dintre autovehicule avand o uzura fizica avansata datorita vechimii, fapt ce duce de multe ori la defectarea si scoaterea din interventie a autovehiculelor. Ca o paranteza, autoscara mecanica din dotarea Detasamentului de Pompieri Fagaras este fabricata in anul 1974, fiind cea mai veche autospeciala functionala din unitatea noastra. In prezent unitatea noastra ar avea nevoie de 12 autospeciale pentru a asigura la parametri optimi interventia in situatii de urgenta”, a precizat inspectorul sef al ISU Brasov, colonelul Stelian Rechitean, citat de cotidianul Adevarul..

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.