Documente vechi de 130 de ani digitalizate si tiparite

Documente vechi de 130 de ani digitalizate si tiparite

0 252

Investitiile pentru mileniul 3 par sa mentina trecutul vesnic tanar. Asa se face ca oamenii din zilele noastre au ocazia sa vada lucruri de mult apuse pe care alte generatii le-au trecut uitat.
Astfel, cu ajutorul tehnologiei moderne, documente istorice de mare importanta, care dateaza de acum 130 de ani, au fost imprimate pe suport digital si retiparite, la o calitate foarte buna.
Lansarea documentelor retiparite, asa cum inaintasii nostri nu visau sa fie posibil, a avut lot miercuri, in foaierul Corpului B al Bibliotecii ASTRA.
Documentele se refera la Independenta Romaniei si au fost editate sub egida Arhivelor Nationale, de catre Directia Judeteana Sibiu a Arhivelor Nationale, cu sprijinul financiar al Consiliului Judetean Sibiu.
Mapele documentare au fost tiparite in urma digitizarii documentelor originale si aniverseaza 130 de ani de la cucerirea Independentei de Stat a Romaniei (1877-1878). Cealalta mapa documentara lansata aniverseaza 190 de ani de la nasterea la Salistea Sibiului a carturarului Nicolae Picu Patrut.
Lucrarile il au drept coordonator stiintific pe Alexiu Tatu, director al Directiei Judetene Sibiu a Arhivelor Nationale.
La lansare a participat si preotul paroh Ioan Ciocan, din Saliste. „Suntem fericiti ca ne aflam aici, stiind ca Saliste a dat neamului nostru oameni de seama, printre care se afla si Nicolae Picu Patrut, ajutorul preotului din Saliste, unde a si desenat miniaturile biblice”, a spus Ioan Ciocan.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.