BUDINCA DE SPANAC

BUDINCA DE SPANAC

0 231

Budinca de spanac se poate prepara in mai multe feluri, dar cea mai cunoscuta reteta doresc sa v-o prezint in cele ce urmeaza, urmand ca in numerele urmatoare ale cotidianului nostru sa va prezint si alte retete.

PREPARARE: Se curata si se spala spanaculin mai multe ape. Se pune la fiert in apa cu sare. Sunt persoane care prefera sa foloseasca exact numai frunza, dar si cotorul poate fi folosit la fel de bine. Se intelege ca nu complet, ci partea imediat de langa frunza, mai frageda, mai ales cand spanacul urmeaza sa fie tocat.
Spanacul, dupa ce a fiert, se toaca pe un fund de lemn sau se da prin masina de tocat.
Se face un sos gros dintr-o lingura de unt si o lingura de faina, stinse cu o ceasca de lapte sau una de zeama in care s-a fiert spanacul.
Se amesteca cu piureul de spanac, se lasa sa se mai raceasca pentru ca cele trei galbenusuri, pe care le punem pe rand, sa nu se coaguleze, si se amesteca.
Se bat albusurile spuma – nu se supara budinca daca le batem modern, cu mixerul – si se adauga.
Se mai adauga si 50 – 100 grame de sunca sau parizer taiate marunt si se sareaza.
Se unge cu unt o forma de budinca (sau o cratita), se pune compozitia, se acopera si vasul se pune in alt vas, mai mare si cu apa, care se da la cuptor.Se tine la cuptor circa 45 de minute.
Cand este gata, se rastoarne pe un platou si se presara cu putina branza rasa.

In numarul de luni voi avea placerea sa va prezint un alt fe3l de preparare al budincii de spanac.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.