Telefonie mobile – un pas dincolo de retea !

Telefonie mobile – un pas dincolo de retea !

0 261

Aproximativ 20 – 25 la suta din clientii de telefonie mobila din Romania isi vor schimba furnizorul de servici de telefonie, pastrand numarul de telefon, in urmatorii doi ani, potrivit estimarilor presedintelui Autoritatii Nationale pentru Comunicatii (ANC), Liviu Nistoran, arata un comunicat al institutiei.
Orice abonat de telefonie poate migra, incepand de marti, intr-o alta retea fara sa isi schimbe numarul de telefon. Abonatul trebuie sa depuna o cerere la operatorul ales. In zece zile, numarul sau va functiona in noua retea, a precizatpresedintele Autoritatii, care a participat la conferinta internationala cu tema “Reglementarea comunicatiilor electronice – Utilizatorul final pe primul loc”.
Operatorii de telefonie fixa care vor prelua un abonat dintr-o alta retea de telefonie fixa vor plati 13 euro pentru pentru fiecare numar portat, in timp ce in reteaua mobila tariful va fi cu doi euro mai mic, adica 11 euro.
Se pot porta (transfera) numerele de telefonie fixa, mobila si numere speciale precum cele din categoria 0800 sau 0900. Portarea se realizeaza doar in cadrul aceleasi categorii (fix-fix, mobil-mobil).
Presedintele ANC a precizat ca principalele trei beneficii pe care le aduce portabilitatea sunt libertatea utilizatorului, cresterea concurentei si scaderea tarifelor.
ANC a lansat si pagina web www.portabilitate.ro, unde utilizatorii pot afla informatii despre portabilitate si ce trebuie sa faca pentru a-si porta numarul. De asemenea, au la dispozitie un motor de cautare pentru a afla daca un numar este portat si in ce retea.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.