O noua facatura primariala

O noua facatura primariala

0 266

Mai nou, daca te duci sa te insori si tu, normal, la Primarie – adica civil – trebuie mai intai sa sadesti un arbore. Foarte bine, ca asa-i pe lumea asta: taie primarul, sadeste cetateanul. Nu pe spinarea lui se indreapta tot ce stramba cei ce il conduc?
Si prin aceasta facatura primarul isi respecta si promisiunea cu sadirea a nu stiu cator arbori prin Brasov.. Astfel primarul reuseste, din nou, sa impuste doi iepuri dintr-un foc. Oare o fi chiar asa de destept sau absolvita facultate de sport, la ale carei cursuri a participat la sectia „cu foarte mare fara frecventa” i-a completat puterea de gandire?
Cei doi iepuri sunt:
– sadirea celor multi pomi promisi
– incasarea de bani
Caci fiecare pereche scoate, in afara celorlalte taxe prilejuite de casatorie, inca 30 -80 lei pentru achizitionarea respectivului arbore de sadit, in raport de ce fel de soi aleg mirii.
Mai exista si un al treilea iepure in poveste, un iepure care este doar schiop dupa acest tir primarial: Romsilva isi face si ea parte din treaba, vanzandu-si arborii de prin pepiniere si plantandu-i cu mana altuia.
Da’ daca eu vreau sa ma insor si vreun amic sau ce stiu eu cine imi ofera un pom, eu plantandu-l unde vrea combinata Primaria & Romsilva? Sau ma duc in padure si-mi iau un bradut sau alt pui de mai stiu eu ce? Am voie sa ma insor? Sau raman neinsurat pana plantez pomul primarial, cu taxa de rigoare?
Da’ daca ma insor iarna? Dau taxa de pom fara sa mi-l iau?
Mie treaba mi se pare ciudata si imi place tot mai putin primarul Brasovului.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.