Reguli noi pentru agentii imobiliari

Reguli noi pentru agentii imobiliari

0 277

Autoritatea Nationala pentru protectia consumatorilor a anuntat ca cei care se ocupa de vanzarea de locuinte sau terenuri vor fi obligati sa informeze complet si corect clientii din etapa precontractuala.
Cu alte cuvinte sa le dea toate datele despre casa sau teren si sa respecte clauzele contractuale. Altfel, se lasa cu amenzi intre 3 mii si 30 de mii de lei.
Agentii imobiliari vor fi pusi la treaba pentru ca vor fi obligati sa scrie clar inca de la inceput totul…de la preturile practicate pe piata pentru tipul respectiv de contract, pana la dezvoltarea zonei, sau sursele de zgomot, poluare sau umezeala.
De asemenea, agentii imobiliari vor fi obligati sa isi informeze clientii despre nivelul comisionului practicat de agentie si situatia juridica a imobilului, inclusiv o declaratie pe proprie raspundere a tuturor proprietarilor ca imobilul nu este grevat de sarcini si nu se afla in litigiu.
Noile prevederi au fost elaborate in urma mai multor sesizari din partea consumatorilor privind neregulile in relatiile dintre agentiile imobiliare si clienti.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.