Isarescu: Atac esuat asupra leului !!

Isarescu: Atac esuat asupra leului !!

0 273

Majorarile de dobanda din piata monetara arata ca exista o situatie speciala si ca au aparut disfunctionalitati, a declarat, luni, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, subliniind, totodata, ca a existat „un atac esuat asupra leului”, referindu-se la operatiuni speculative.
Isarescu a explicat aceste evolutii prin „cererea masiva de lichiditati aparuta rapid”.
Ceea ce se intampla in piata monetara acum este o situatie conjuncturala, a spus guvernatorul BNR, care a aratat ca piata monetara a fost acaparata de dobanzile in crestere.
Sugestia mea, a aratat Isarescu, este ca bancile „sa nu-si sperie clientii, spunandu-le ca aceasta este dobanda de creditare pe trebuie sa o plateasca”, referindu-se la dobanzi de peste 40 la suta, raportat la tranzactiile interbancare ROBID- ROBOR.
Mugur Isarescu, a explicat ca vineri a avut loc o injectie in piata monetara de doua miliarde de lei a Bancii Centrale, pentru a furniza lichiditati.
„Unele banci si-au satisfacut nevoia de lichiditati, dar unele au ramas fara sa-si rezolve problemele, in special cele straine”, care nu si-au putut inchide pozitiile, a spus Isarescu, dand asigurari ca dobanzile vor continua sa scada.
Isarescu, a apreciat ca o scadere a vitezei de creditare este benefica pentru Romania.
„O slabire a vitezei de creditare este lucrul cel mai normal care i se poate intampla Romaniei”, a spus acesta, subliniind ca „nu este ingrijoratoare o scadere a creditarii populatiei”.
Isarescu considera ca nu va fi o situatie rea scaderea vitezei de creditare a populatiei de la un nivel de 110 la suta, la 50 la suta.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.