Basescu in vizita oficiala in Siria

Basescu in vizita oficiala in Siria

0 321

Presedintele Traian Basescu si-a inceput ieri vizita oficiala in Republica Araba Siriana. Prima intalnire oficiala din cadrul vizitei a fost intrevederea cu omologul sau, Bashar Al-Assad.
Tot ieri, presedintele mai avea in agenda o serie de intalniri cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din Siria. Traian Basescu mai are programate intalniri oficiale cu presedintele Parlamentului si cu presedintele Consiliului de Ministri si conducerea Federatiei Camerelor de Comert si Industrie a Republicii Arabe Siriene.
Romania a stabilit relatii diplomatice cu Siria la nivel de legatie la 9 august 1955, pe care le-a ridicat la nivel de ambasada in anul 1957. In august 2005, cu prilejul aniversarii a 50 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice intre Romania si Siria, s-a procedat la un schimb de mesaje intre ministrii de externe ai celor doua tari. Ultima vizita oficiala in Siria, a unei delegatii reprezentand tara noastra, a avut loc in ianuarie 2007, atunci cand secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice din Romania, a efectuat o vizita la Damasc, in fruntea unei delegatii mixte (MFP-MEC), pentru rezolvarea problemei datoriei externe a Siriei catre Romania.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.