Alcoolul si creierul

Alcoolul si creierul

0 244

Chiar si un consum redus, dar constant, de alcool duce la micsorarea creierului. Este vorba de volumul acestuia si, drept urmare, reducerea circumvolutiunilor, ceea ce, spun specialistii, duce la o gandire mai redusa.
Un studiu al unor cercetatori nordamericani, efectuat intre anii 1999 si 2001 pe un numar de 1839 subiecti, care, in mod regulat, au fost supusi fotografierii creierului, au dus la concluzia ca cei care au recunoscut consumul regulat de alcool, au prezentat scaderi in volumul creierului.
Cu cat cantitatea de alcool bauta a fost mai mare, cu atat si descresterea organului de gandire s-a dovedit a fi mai semnificativa.
Cercetatorii au mai constatat un efect negativ mai important la femei decat la barbati.Aceste rezultate au fost publicate in revista de specialitate „Archives of Neurilogy”.
Pacat ca revista nu apare, tradusa, si la noi, caci multi s-ar lasa de pileala. Insa important ar fi ca politicienii sa o lase mai moale cu musteala. La ei se pare ca a ramas doar partea de creier calculand si slobozind idei in folos propriu.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.