Topul celor mai bogati politicieni din Romania

Topul celor mai bogati politicieni din Romania

0 241

Este tot mai clar fara implicare in politica (directa sau indirecta) nu poti sa fii bogat. O functie in Guvern, in conducerea unui judet sau a unui municipiu mai acatarii iti poate mari contul di duce numele in top bogatanilor.
Foarte multi au averi de milioane de euro, masini scumpe si zeci de proprietati. Nu mai mira pe nimeni ca cei mai bogat nu sunt bancheri sau oameni de afaceri, sunt sefii de partid, de administratii publice, de ministere sau agentii, unii dintre ei chiar salariati ai administratiei locale. Politicianul cel mai bogat este, conform ultimului top Gigi Becali, presedintele PNG-CD, urmat de patronul “antenelor” Dan Voiculescu. Afacerile imobiliare dar si fotbalul (de alcol nu se pomenste in top) i-au adus castiguri consistente lui Gigi Becali si l-au plasat pe locul 7 in top.
Clasamentul bogatilor politicieni, in zona sa de varf, arata astfel:
• Gigi Becali, locul 7, cu o avere de aproximativ 750 de mililoane euro;
• Dan Voiculescu, ex presedinte al Partidului Conservator, locul 10; averea lui (a investit si a scos pe masura bani din media, industrie si comert) se ridica la 650 de milioane de euro.
• Sergiu Sechelariu, fostul primar PSD al Bacaului, se afla pe locul 48, cu o avere de 200 mililoane de euro;
• Calin Popescu Tariceanu, primul-ministru PNL, ocupa locul 377, cu o avere de 16 milioane de euro. Cea mai mare pasiune: automobilele i-au adus si cei mai multi ban (numai in ultimul an de mandat, ca ministru in 1999 – 2000 a bagat in zona unei regii de stat 1.000 de masini Citroen);
• Andrei Chiliman, PNL, primarul sectorului 1 al Capitalei, ocupa locul 403; averea se ridica la 14 milioane de euro, din afaceri imobiliare.
• Radu Strefan Mazare, primarul PSD al Constantei, se afla pe locul 452, cu o avere de 10 milioane de euro, punctul de pornire pentru imbogatirea edilului fiind domeniul media, de restul are dosare la DNA;
• Nicusor Constantinescu, PSD Constanta, primul presedinte de Consiliului Judetean din top, locul 452 cu o avere de 10 milioane de euro; banii provin din media, comert, distributie si din salariu de sef de administratie judeteana.
• Gheorghe Stefan, alias Pinalti, primarul municipiului Piatra-Neamt, are o avere de 10 milioane de euro; PNL-istul are investitii in tehnico-sanitare, sport, media, dar si in domeniul forestier.
• Cristian Boureanu, finul unui om important, ex PNL, in prezent migrator cu mandat de deputat la PD-L, se afla pe locul 494, cu o avere de 7 milioane de euro, din afaceri imobiliare si constructii.
• Radu Berceanu locul 497,de aproape 20 de ani inconducerea PD respective PD-L, cu o avere de 6 milioane de euro declarata (in realitate, dupa atatea mandare de ministru lucrurile stau altfel).
Sa punem o intrebarea, care am tot auzit-o repetata de mai multe ori,daca toti cei de mai sus nu ar fi fost pe functii cati bani ar fi avut?

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.