Hunedoara: Bisericile in atentia hotilor

Hunedoara: Bisericile in atentia hotilor

0 235

Doi tineri, dintre care unul este minor, sunt cercetati de politistii hunedoreni pentru ca au spart doua biserici din orasul Vulcan, de unde au furat obiecte si banii depusi de enoriasi in cutia milei.
Cei doi au actionat pe timpul noptii, primul locas de cult fiind biserica ortodoxa din Vulcan, de unde tinerii au incercat sa fure mai multe obiecte, dupa care hotii si-au indreptat atentia spre biserica romano-catolica din oras, de unde au luat 1.400 de lei.
„Activitatea infractionala a celor doi suspecti nu se opreste aici. Politistii au mai stabilit in sarcina celor doi tineri alte furturi comise din biserici situate in Petrosani si Simeria. De regula, tinerii nu furau obiecte de arta sacra sau de cult, ci se multumeau cu banii din cutia milei”, a declarat, joi, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Hunedoara, subinspector Bogdan Nitu.
Un caz similar a mai fost solutionat de politistii Biroului de Investigatii Criminale Vulcan, la inceputul acestui an. Atunci, oamenii legii au stabilit ca autorul, un barbat de 29 de ani, din orasul Valea lui Mihai, judetul Bihor, a comis doua furturi dintr-o biserica neo-protestanta din Vulcan. Invinuitul a spart biserica in doua nopti, la interval de doua saptamani, si a furat aparatura electronica in valoare totala de 8.300 lei.
Desi barbatul a reusit sa vanda o parte din aparatura electronica sustrasa catre diferite persoane din orasul Vulcan, politistii au reusit sa recupereze integral prejudiciul, bunurile fiind restituite bisericii.
Cercetarile continua, cele trei persoane fiind anchetate pentru furt calificat.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.