Contractul individual cu CET

Contractul individual cu CET

0 288

Senatorul de Brasov Mihai Mohaci, fost sef al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) – deci stie el ce stie – a depus o sesizare, in nume personal, la acest oficiu in legatura cu corectitudinea contractului pe care CET Brasov incearca sa-l bage pe gat brasovenilor, pentru a-si mai scoate parleala pierderilor de pe traseul de la centrala spre beneficiari, in cuantum de 80%.
Mohaci arata ca aproape toate clauzele cuprinse in contract sunt in defavoarea clientilor, racordati la sistemul centralizat de incalzire, acesti clienti avand, in cantitate covarsitoare, obligatii, drepturile fiind vagi si cuprinse in doar doua articole.
Senatorul mai critica si modul in care clientii CET ajung sa fie obligati sa semneze contractul. Vine administratorul sau seful de bloc, din usa in usa, si pune omul sa semneze un tabel prin care arata acordul pentru incheierea contractului. Dupa care trece o vreme si apoi vine iar administratorul sau seful de bloc, din usa in usa, cu cate un formular de contract, pe care te pune sa-l semnezi, fara sa-ti mai lase timp sa il studiezi, pentru ca i se raceste cina. Si, daca semnezi, te-ai cam ars.
Domnul Mohaci subliniaza faptul ca acest contract nu a fost prezentat, in faza sa de proiect, unei dezbateri publice, fiind bagat cam cu anasana pe gatul populatiei de catre CET si Primaria Brasov. El sfatuieste pe cei in cauza sa se abtina de la semnarea acestui contract, cel putin pana la solutionarea, de catre OJPC, a sesizarii domniei sale.
Din cele circa 33.000 de apartamente – cifra este contestata, unele voci afirmand ca ar fi 38.000 – cam 10.000 au semnat acest contract.
Ciudat este ca, in atare imprejurari, domnul Cutitei, seful Centralei Electro-Termice, da asigurari ca nava CET pluteste voioasa, cand se stie ca apa a ajuns la puntea de sus, in timp ce pompele lucreaza in gol. Adica pana acuma s-au tot vehiculat idei care s-au dovedit, toate, pe langa miezul problemei, un fel de Manuela trista, timp in care CET-ul a ajuns un animal pe cale de disparitie.
Cine se incumeta sa salveze situatia?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.