Termenele de plata SAPARD – prelungite pana la sfarsitul anului viitor

Termenele de plata SAPARD – prelungite pana la sfarsitul anului viitor

0 311

Fie ca sunt noi investitori sau oameni de afaceri cu greutate pe piata romaneasca, cu totii doresc sa obtina finantare pentru initierea unui proiect SAPARD, indiferent de anvergura acestuia.
Guvernul a hotarat sa le mai dea o sansa celor care trebuie acum sa traga tare pentru a termina pe ultima suta de metri ceea ce au promis ca vor face pana la anul.
In consecinta, printr-o ordonanta de urgenta fulger aprobata vineri, 10 septembrie 2008, termenele de plata pentru proiectele de investitii contractate in anul 2006 in cadrul Programului SAPARD au fost prelungite pana la data de 31 decembrie 2009 inclusiv, pentru a permite finalizarea acestor proiecte.
Este vorba despre proiectele referitoare la „Imbunatatirea prelucrarii si marketingului produselor agricole si piscicole”, „Investitii in exploatatiile agricole” si „Dezvoltarea si diversificarea activitatilor economice care sa genereze activitati multiple si venituri alternative”, care aveau ca termene de plata anii 2007 si 2008.
Aceasta hotarare a fost determinata de faptul ca peste 55% din proiecte sunt in curs de executie. Majoritatea proiectelor sunt complexe si au activitati de constructii-montaj pentru care duratele de executie sunt mai mari de un an si sunt conditionate de timpul favorabil executarii acestora (15 martie – 15 noiembrie).
In prezent, din totalul de 1.239 proiecte contractate de Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, avand cofinantare publica nerambursabila in valoare totala de 982 milioane lei, sunt finalizate 444 proiecte, avand cofinantare publica nerambursabila in valoare totala de 116 milioane lei.
Alte 675 proiecte, care beneficiaza de cofinantare publica nerambursabila in valoare totala de 749 milioane lei, sunt in curs de executie, iar 120 proiecte, avand cofinantare publica nerambursabila in valoare totala de 117 milioane lei, au fost reziliate.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.