Reglarea glicemiei cu ajutorul ficatului

Reglarea glicemiei cu ajutorul ficatului

0 225

Cercetatorii sunt cu un pas mai aproape de vindecarea diabetului, odata cu descoperirea unei cai de reglare a glicemiei cu ajutorul ficatului.
Cercetatorii de la College of Medicine din Houston, SUA, au injectat in soareci o gena ce a transformat celulele stem din ficat astfel incat sa le inlocuiasca pe cele afectate din pancreas. In cateva saptamani, nivelul de zahar din sangele animalelor a ajuns la parametri normali si nu s-a mai modificat cat timp au trait.
Celulele din ficat au mai fost transformate in producatori de insulina si anterior, insa este pentru prima data cand oamenii de stiinta au inteles procesul si sunt increzatori ca poate fi aplicat si la oameni.
Totusi, deocamdata exista un obstacol. Pentru ca gena respectiva sa interactioneze cu o celula, ea trebuie sa fie transportata in corp de un virus ce poate fi letal pentru oameni.
Diabetul este o boala ce afecteaza milioane de oameni in jurul lumii si pentru care nu se cunoaste un remediu. Bolnavii de diabet sunt nevoiti sa isi injecteze zilnic insulina si sa adopte o dieta specifica. Afectiunea ataca celulele din pancreas, iar corpul nu reuseste sa isi regleze nivelul de zahar din sange.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.