Reuniune NATO la Sinaia

Reuniune NATO la Sinaia

0 304

Tara noastra are lipici la intalnirile la nivel inalt ale NATO. Datorita cunoscutei ospitalitati romanesti sau nu, cert este ca Romania mai organizeaza o intalnire de rang inalt a NATO.
Concret, in perioada 5-7 noiembrie 2008, va avea loc, la Sinaia, o reuniune speciala a Fortei Operative NATO la Nivel Inalt, initiativa lansata de Romania in contextul dezbaterilor de la nivelul NATO vizand identificarea unei solutii pentru depasirea actualului impas in problematica Tratatului privind Fortele Conventionale din Europa (TCFE), cauzat de suspendarea de catre Federatia Rusa, la 12 decembrie 2007, a aplicarii Tratatului CFE.
Guvernul a aprobat in sedinta de ieri organizarea acestei reuniuni de catre Ministerul Afacerilor Externe. Totusi, exista si o limita a bugetului de organizare, suma pe care guvernantii sunt dispusi sa o puna la bataie fiind in valoare de 281.000 lei. Fondurile necesare vor fi asigurate din bugetul aprobat Ministerului Afacerilor Externe pe anul 2008.
Reuniunea va oferi un cadru informal de discutii la nivel NATO asupra optiunilor de actiune in problematica Fortelor Conventionale din Europa, cu accent asupra a trei teme principale de discutii:
-Evaluarea situatiei actuale;
-Definirea optiunilor de actiune;
-Evaluarea optiunilor (din perspectiva potentialului de a conduce la solutionarea crizei actuale in domeniul Fortelor Conventionale din Europa.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.