Alt ambalaj, aceeasi branza cu viermi

Alt ambalaj, aceeasi branza cu viermi

0 217

Oriunde te intorci, dai de premierul Boc, cu moaca vopsita in culorile optimismului si mitraliind gloante demoland sumbrul trecut si viitorul luminos oferit de actuala coalitie, mai ales aripa portocalie. Dar nu trebuie sa fii un mare intelept ca sa vezi ca totul se indreapta spre un viitor incert si fara nimic concret in schimbare spre bine.
In timp ce presedintele isi baga tot mai mult nasul zbarcit a seriozitate in ciorba guvernamentala, Boc plezneste de optimism in ziceri, in ideea ca totul se poate inghiti de un popor directionat spre idiotizare, prin toate masurile luate si semanand cu un pumnal in teaca de catifea.
Se vorbeste de 23 de masuri anticriza, costand 13 miliarde euro. Este revopsirea unui gard care ascunde santierul de mester Manole al conducatorilor tarii. Caci caramizile necesitatilor vazute bine la lumina zilei se sfarama in noptile guvernarii actuale, care a doua zi, din acelasi material sfaramicios, se apuca sa faca altele, la fel de spongioase.
Concret, Guvernul lanseaza, tot a doua zi, s-ar putea spune, fel de fel de masuri, in toate domeniile, pentru redresarea situatiei. Si sunt masuri inacceptabile de realitatea dura. Se incearca marea cu degetul, doar o sa tina, dar protestele impotriva prostiei duc la retragerea marfii de pe piata, reciclarea ei si si prezentarea ca ceva nou, nemaiintalnit si doar in slujba redresarii, cu toate ca svaiterul are gauri imense.
Si nimic din cele promise in campania electorala, nimic din ce exista legal, in sensul spre bine, nu se respecta.
Nimic din ce ar putea intr-adevar indrepta situatia nu intra in discutie si in masurile de luat.
Orice proiect de lege seamana a cap de maimuta cu banana-n gura. Orice prevedere legala este necunoscuta in tarile civilizate.
Orice promisiune spre bine este amanata in punerea in practica.
Sa fie acestea gemete de muribund? Ca haina neputintei este evidenta, iar pantofii morali cu tocuri al naibii de tociti.
Dar oricate palarii si-ar schimba guvernarea actuala, branza stricata pute si din cel mai lucios ambalaj.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.