Criza de personal la Carrefour Sibiu

Criza de personal la Carrefour Sibiu

0 276

Pe fondul unei crize generale a economiei romanesti, lipsa fortei de munca devine tot mai acuta si, astfel, chiar si companiile mari internationale trebuie sa se confrunte cu aceasta problema.
Pentru ca nu si-au gasit suficienti oameni la sesiunile de recrutare de acum trei saptamani, reprezentantii Carrefour au apelat la AJOFM pentru organizarea unei mini-burse a locurilor de munca. Vineri au mai gasit 50 de oameni, din 120 cati aveau nevoie.
Deficitul de forta de munca de pe piata sibiana determina angajatorii sa solicite chiar si ajutorul statului.
Chiar daca, in urma cu trei saptamani, a anuntat ca are 700 de inscrisi pentru cele 350 de posturi disponibile, Carrefour nu a gasit suficienti oameni.
„La cererea agentului economic Carrefour, in Sibiu, la sediul agentiei noastre, vom organiza vineri, cu incepere de la ora 10.00, o minibursa care este deschisa tuturor persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, dar si celor care doresc sa isi schimbe actualul loc de munca. Persoanele interesate au la dispozitie aproximativ 120 de locuri de munca”, a declarat Aniela Corlateanu, purtatoare de cuvant a AJOFM Sibiu.
„Noi am avut o prima faza de selectie de personal de munca, dar dupa interviuri nu am reusit sa selectam toti oamenii de care aveam nevoie si mai avem 120 de locuri disponibile. Oferim posibilitatea de a le plati angajatilor si transportul. Ar fi vorba de suma de 60 de lei pe luna in plus”, a declarat, pentru Sibianulonline.ro, Georgeta Bota, de la Carrefour Sibiu.
Carrefour Romania va anunta pana la finele acestei luni si data oficiala la care unitatea din Sibiu va fi inaugurata. Aceasta nu va avea insa loc in prima parte a lunii viitoare, cum se preconizase initial.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.