Cutremur la varful MAI

Cutremur la varful MAI

0 225

Schimbarile de personal care au loc in Ministerul Administratiei si Internelor nu inseamna concedieri, ci au ca scop eficientizarea activitatii, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ministrul Administratiei si Internelor, vicepremierul Dan Nica.
Potrivit acestuia, modificarile vor intra in vigoare incepand de luni, conform actelor normative adoptate de Guvernul Romaniei.
„Scopul acestor masuri il reprezinta eficientizarea activitatii de conducere in MAI. Schimbarile din minister au ca scop reducerea aparatului birocratic si vor acoperi deficitul din zona operativa, in special a politiei. Nu inseamna concedieri. Politia are un statut special, niciun angajat al MAI nu va ramane fara loc de munca”, a subliniat ministrul Nica.
El a adaugat ca, potrivit noii organigrame, a fost redus numarul directiilor generale din aparatul central de la 22 la 8, iar celelalte au fost comasate sau transformate in directii de rang inferior. De asemenea, peste 700 de functii din aparatul central al Ministerului au fost transferate in zona operativa si a fost redus numarul posturilor de conducere cu 35%.
„Din cele 22 de functii de director general au ramas 8, din cele 43 de functii de director general adjunct 17 au fost desfiintate si 10 transformate in functii simple de director adjunct. De asemenea, 33 de ofiteri cu functii mari de conducere au ramas la dispozitia ministerului si au optat pentru incetarea raporturilor de serviciu in MAI. Astfel, si-au incetat raportul de serviciu cu ministerul 20 de ofiteri cu functii mari de conducere, dintre care 7 chestori si 2 generali. Au fost pusi la dispozitia ministrului 13 ofiteri cu functii mari de conducere, dintre care 5 chestori”, a adaugat Nica.
Pe de alta parte, el a subliniat ca a cerut tuturor celor imputerniciti sa conduca structurile MAI sa dea dovada de eficienta maxima si, „incepand de luni, toate actiunile sa demareze asa cum au fost stabilite astfel incat programul <>, combaterea evaziunii fiscale si anihilarea grupurilor de infractori sa fie prioritatea numarul 1″.
Ministrul Nica a mai anuntat ca pana la sfarsitul acestei luni, vor mai avea loc schimbari la nivelul Politiei de Frontiera, al Jandarmeriei si al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.
Referindu-se la Politia de Frontiera, Nica a spus ca s-a aprobat, in sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, planul de reorganizare, care are in vedere desfiintarea directiilor de politie de frontiera teritoriale si infiintarea a trei directii operative dintre care una cu sediul in portul Constanta.
„Noua structura organizatorica va avea urmatoarele componente: redistribuirea personalului de la frontierele interne al Uniunii Europene, viitoare Schenghen, intr-un mod ordonat si etapizat cu respectarea obligatiilor pe care Romania le are ca stat membru al UE, reducerea cheltuielilor de personal si a posturilor de conducere in favoarea functiilor de executie, intarirea structurilor operative la nivelul inspectoratelor judetene de politie de frontiera”, a spus ministrul Internelor.
El a adaugat ca prin aplicarea masurilor propuse la politia de frontiera se va reduce numarul posturilor cu peste 650, dintre care 80 la Inspectoratul General, reprezentand 16% din incadrarea actuala. Functiile care se vor desfiinta la Politia de Frontiera vor fi redistribuite in structurile proprii si alte structuri ale MAI, a spus Nica.
Acesta a anuntat ca noul sef al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) este comisarul-sef de politie Serban Ilie Cornel, precizand ca functia de sef al DGIPI este asimilata functiei de secretar de stat.
Vicepremierul Dan Nica a precizat ca reorganizarile din MAI nu vor afecta misiunile de ordine si siguranta publica care se desfasoara zilnic.

Sursa: AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.