Campus scolar modern la Brasov

Campus scolar modern la Brasov

0 272

Desi este o importanta sursa de sportvi pentri tara noastra, Brasovul s-a „remarcat” prin lipsurile cu care isi trateaza sportivi. Lipsuri care au avut drept cap de lista infrastructura bazelor sportive.
Ei bine acest lucru este pe cale sa se schimbe. Saptamana aceasta au inceput lucrarile la un proiect realizat in parteneriat de catre Ministerul Educatiei si Primaria Brasov. Amplul proiect vizeaza constructia unui campus scolar, care conform initiatorilor acestui proiect, va fi dat in folosinta in anul 2012. Acesta va fi amplasat langa stadionul Metrom, care, de altfel, a devenit principala utilitate a campusului din punct de vedere al disciplinelor sportive. Concret, campusul va avea o cladire destinata invatamantului, cu 24 de sali de curs, un camin internat cu 300 de locuri, o cantina si un club, un imobil cu 15 garsoniere pentru profesori, o cladire pentru ateliere scolare, o sal? de sport si terenul de fotbal.
Unul dintre cei mai infocati initiatori ai proiectului, primarul George Scripcaru, a declarat: „Am decis sa incepem cu sala de sport. La aceasta au demarat acum lucrarile. Termenul de executie al obiectivului este de 13 luni, iar per ansamblu, intregul campus va fi gata in trei ani”.
Referitor la finantare, valoarea intregii investitii se ridica la valoarea de 75 de milioane de lei. La acesta suma Primariei Brasov va contribui cu 20% si cu asigurarea terenului si a utilitatilor. „Am decis ca acest campus sa fie realizat aici, langa uzina Metrom, deoarece acest teren a intrat in proprietatea municipalitatii in urma compensatiei facute avand in vedere datoriile societatii la bugetul local. Initial, doream sa il construim la iesirea din Brasov spre Ghimbav, dar apoi am obtinut acest teren. Iar terenul de fotbal oricum a suferit modernizari, asa ca nu mai e mult de facut la el”, a mai spus George Scripcaru.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.