Valea Prahovei mai scumpa de la an la an

Valea Prahovei mai scumpa de la an la an

0 243

Vine iarna cu sarbatorile atat de dragi romanilor. Veste buna pentru hotelierii de la munte, dar si pentru agentiile de turism. Acestea au pus deja in vanzare ofertele pentru Craciun si Revelion. Potrivit operatorilor, cele mai cautate par a fi destinatiile exotice, pentru care pretul unui sejur depaseste 1.500 de euro.
Pentru cei care nu concep aceste sarbatori fara munte si zapada avem un sfat: mergeti in strainatate. Anul acesta, Revelionul la munte este mai scump cu circa 10% decat in 2007, iar tarifele la cazare in Poiana Brasov sau Predeal concureaza cu cele din Casablanca sau Paris. Cu toate acestea, operatorii din turism considera ca preturile din statiunile romanesti sunt cat se poate de corecte, intrucat sunt adaptate la cererea foarte mare. Concret, cei care vor sa-si petreaca sarbatorile pe Valea Prahovei trebuie sa aiba la indemana un buget considerabil. Astfel, la o pensiune de doua stele din Predeal, in perioada Craciunului pretul este de 50 lei/persoana/zi, fara mese festive, si 100 lei/persoana/zi in perioada Revelionului. Pentru un hotel de trei stele, pretul ajunge la 1.200 de lei/persoana pentru trei nopti de Craciun si 3.200 de lei/ persoana pentru trei nopti de Revelion. Un pachet de minimum trei zile de Craciun, la un hotel de patru stele din Poiana Brasov, costa 200 euro/persoana. In schimb, sase nopti de Revelion cu masa festiva, sauna si masaj, costa 1.200 euro/persoana.
Asa ca sfatul nostru este cat se poate de indreptatit daca stam sa ne gandim ca in strainatete preturile sunt mult mai accesibile. Pachetele pentru vacanta de Revelion in strainatate par mai tentante decat cele autohtone, atat in ceea ce priveste preturilor, cat si serviciile. Astfel, un sejur de opt zile la un hotel de patru stele dintr-o statiune din Austria costa de la 525 de euro la 1.400 de euro/persoana. In Suedia, pentru un sejur de sase zile la patru stele, pretul este de aproximativ 450 de euro/ persoana. In Elvetia, la un hotel de trei stele, preturile pornesc de la 450 de euro/ persoana pentru cinci zile.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.