Cineva, aici jos, ne priveste

Cineva, aici jos, ne priveste

0 213

Patru institutii din oras le urmaresc brasovenilor aproape toate miscarile. Autoritatile locale, Politia Rutiera, Politia Comunitara, Jandarmeria si ISU sunt cu ochii pe noi. Fie ca suntem in trafic sau ne facem piata, Big Brother ne supravegheaza. Deocamdata, doar cu 12 camere. In cateva saptamani, insa, fiecare artera rutiera, intersectie sau loc aglomerat din oras va fi monitorizata de o astfel de camera. Si asociatiile de proprietari pot solicita camere de supraveghere, pentru a creste siguranta in jurul blocurilor si in parcari.
Sistemul poate fi amplasat oriunde in oras, de la intersectii, sensuri giratorii sau piete si pana la strazi laturalnice sau santiere. Brasovul a fost racordat la doua retele, una prin cablu, cealalta wirelles. Aceasta din urma permite montarea a nu mai putin de 1000 de camere de supraveghere mobile, care ar putea fi mutate, la nevoie, oriunde. Imaginile furnizate de aceste camere sunt vizionate de conducerea Primariei, de dispeceratul din sediul primariei, de politia rutiera, cea comunitara si de jandarmerie.
Cel putin la nivelul Primariei exista convingerea ca dispozitivele – montate deja sau in curs de amplasare – vor creste siguranta traficului si a cetateanului. In cazul in care una dintre intersectii este aglomerata, culoarea semaforului poate fi schimbata printr-o simpla apasare de buton. Mai mult, sistemul va permite asa-zisa „unda verde”, pentru ca autoturismele sa poata circula fara a mai bloca principalele intersectii.
Deocamdata, doar Piata Astra este supravegheata cu astfel de camere, insa Primaria intentioneaza sa extinda sistemul in toate pietele din oras, dar si in fiecare sens giratoriu sau intersectie.
Si asociatiile de proprietari pot solicita camere de supraveghere, pentru a creste siguranta in jurul blocurilor si in parcari. Mai mult, sistemul va permite si controlarea electronica a iluminatului stradal, astfel incat o zona cu un anumit risc infractional sa fie luminata mai intens decat o alta, aflata la doar citiva metri distanta.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.