116 111 – telefonul copilului!

116 111 – telefonul copilului!

0 325

Numarul european de urgenta 116 111 pentru copii a devenit functional la nivel national incepand cu 1 octombrie. 116 111 inlocuieste vechiul numar 0800 8 200 200 si va oferi sprijin atat copiilor aflati in dificultate, cat si parintilor care au nevoie de consiliere. Serviciul este gestionat de Asociatia Telefonul Copilului si poate fi apelat gratuit din reteaua Romtelecom.
„Cu sprijinul 116 111 vietile celor mici, a caror copilarie este umbrita de abuzuri sau de probleme de natura sociala sau educationala, pot intra pe un fagas normal”, a declarat Catalina Florea, director executiv, Asociatia Telefonul Copilului.
Timp de un an, linia verde 0800 8 200 200 va functiona in paralel cu numarul unic european de urgenta pentru copii, apelurile fiind directionate in aceasta perioada catre 116 111.
Prin intermediul 116 111, Asociatia Telefonul Copilului ofera sprijin atat copiilor care au nevoie de ingrijire si protectie, copiilor afectati de abuzurile in familie, cat si parintilor care au nevoie de consiliere, prin directionarea problemelor semnalate de acestia, catre diverse institutii si organizatii in masura sa le ofere solutii.
De asemenea, apeland acest numar, copiii vor putea beneficia de consiliere din partea unui personal specializat, care le va oferi sprijin in depasirea problemelor de ordin social, psihologic si educational cu care acestia se confrunta.
Din momentul infiintarii si pana in prezent, la Telefonul Copilului s-au primit aproximativ 1,5 milioane apeluri semnaland diferite situatii de abuz asupra copiilor, dintre care cateva zeci de mii de cazuri valide. Statisticile arata ca in peste 66% din cazuri, abuzurile au loc in familie, iar cele mai multe abuzuri raportate vizeaza molestarea fizica, neglijenta, cazurile de cersetorie

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.