CEC incepe despagubirile pentru Dacii de la 30 octombrie

CEC incepe despagubirile pentru Dacii de la 30 octombrie

0 271

Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) va demara acordarea despagubirilor pentru persoanele care au avut depozite la Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC), in vederea achizitionarii de autoturisme, cu doua luni mai devreme fata de termenul prevazut initial.
Executivul a modificat Ordonanta de Urgenta 156/2007, devansand data scadenta a titlurilor de stat emise pentru despagubiri de la 21 decembrie 2008, termenul initial, la 30 octombrie 2008.
Potrivit Guvernului, conform actului normativ, modificarea este determinata de faptul ca, in luna octombrie, ca efect al colectarii impozitelor si taxelor la bugetul de stat, disponibilitatile contului curent al general al trezoreriei statului inregistreaza o crestere importanta, asigurand resursele necesare efectuarii unui volum mai mare de plati ale serviciului datoriei publice guvernamentale.
Guvernul a extins totodata, prin modificarea actului normativ, numarul total de beneficiari, de la 37.462 persoane la 37.487 persoane, iar valoarea totala a despagubirilor a fost majorata de la 759,784 milioane lei, la 760,625 milioane lei.
Incepand cu aceasta data, persoanele fizice care au dreptul la despagubire se pot prezenta la ghiseele CEC, pentru ridicarea sumelor cuvenite. Pentru a intra in posesia sumelor reprezentand valoarea despagubirii, deponentii, mandatarii sau succesorii legali ai acestora vor prezenta in original documentele „cec cu suma limitata” si „act de identitate” valabil, acte de stare civila, procura speciala autentificata, certificat de mostenitor si alte documente legale, dupa caz.
Conform OUG 156/2007, persoanele fizice care pana la data de 15 februarie 1992 au efectuat depuneri de sume la CEC, in vederea achizitionarii de autoturisme au dreptul sa obtina despagubiri banesti.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.