Reincarcarea creierului impotriva imbatranirii

Reincarcarea creierului impotriva imbatranirii

0 308

In cadrul primului congres medical dedicat “longevitatii sustenabile”, care se desfasoara la Milano, un grup de cercetatori au prezentat o tehnica de “incarcare” a creierului cu mici socuri electrice pentru imbunatatirea performantei si combaterea fenomenului de imbatranire, informeaza publicatia italiana La Stampa.
Este vorba de o tehnica asemanatoare cu aceea a stimularii musculare – afirma Alberto Priori, directorul Centrului de cercetare din cadrul Spitalului Regina Elena din Milano – care actioneaza asupra creierului cu ajutorul unor curenti electrici slabi aplicati pe scalp. Prin aceasta metoda, inca in stare experimentala, se stimuleaza anumite zone ale creierului care sunt implicate in functii cognitive, imbunatatindu-se memoria si timpii de reactie.
Tehnica permite amplificarea rezultatelor obtinute gratie “neurobicii”, gimnastica mintala care ajuta la prezervarea functiilor cognitive prin exercitii definite prin anumite protocoale. Potrivit lui Alberto Priori, stimularea asociata cu “neurobica” pot duce la intarzierea imbatranirii.
Mecanismul prin care actioneaza curentii asupra creierului nu este inca total elucidat, dar, a precizat expertul, se pare ca acele “campuri electrice constante pot consolida functionarea sinapselor” care permit comunicarea intre neuroni si care sunt utile atat persoanelor sanatoase cat si persoanelor afectate de Alzheimer.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.