Scoala computerizata in Medias

Scoala computerizata in Medias

0 292

Elevii Scolii Mihai Eminescu din Medias au avut parte de o mare si placuta o surpriza in curtea scolii si pe coridoare, acum la inceput de nou an scolar.
Conducerea scolii a considerat necesar sa monteze un sistem de supraveghere video a scolii. Nici chiulul sau intarzierile nu mai sunt deloc la indemana elevilor, deoarece scoala are si un sistem de acces pe baza de cartele magnetice.
Sistemul presupune monitorizarea continua a coridoarelor din scoala, a intrarilor, precum si a curtii scolii, cu un numar de 11 camere video. Intreaga investitie a costat circa 20.000 de lei, dar directiunea spune ca banii au fost cheltuiti cu folos, iar parintii sunt evident multumiti.
„Camerele sunt dotate cu senzori de miscare si sunt amplasate atat pe holurile scolii, cat si in curte si sunt conectate la un sistem de inregistrare pe calculator. Nu avem o persoana care sa supravegheze imaginile transmise, ci ne uitam pe inregistrari doar daca se intampla ceva si este cazul sa vedem exact ce a fost acolo. Pe de alta parte, nu intram in intimitatea nimanui, camerele nu sunt montate si in salile de clasa, acolo unde profesorul este in continuare suveran. Sistemul a fost primit ca un lucru normal de toata lumea, de la elevi la profesori si parinti”, a declarat directorul adjunct Valentin Bradusca, citat de Sibianul.ro
Dimineata, la ora de intrare la clase, se deschide poarta mare a scolii, acolo pe unde se face accesul elevilor. Apoi poarta mare se inchide, iar iesirea din scoala nu se mai face decat pe usa principala, care se deschide doar cu o cartela sau cu permisiune de la secretariat. Practic, chiulul a devenit aproape imposibil la scoala Eminescu, de asemenea si intarzierile, deoarece elevii care nu ajung la fix la ora sunt nevoiti sa sune la interfonul de la usa principala. „In primele doua zile de scoala, am avut ceva intarziati. Au sunat la usa, le-am deschis, i-am primit la ore, dar au fost mustrati si sfatuiti sa ajunga la scoala din timp. Intarzierile au scazut si putem spune ca toata lumea s-a conformat si ajunge la ore in timp util”, sustine Bradusca.
„Am eliminat acea veriga intermediara numita elev de serviciu, sistemul de acces este mult mai eficient, iar elevii nu trebuie decat sa stea la ore si sa-si vada de treaba. Accesul controlat, precum si camerele de supraveghere, sunt de un real ajutor si pentru profesorul care este de serviciu pe scoala, sarcina acestuia fiind mult usurata”, a mai completat Valentin Bradusca.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.