Actrita romanca protagonista a unui film nominalizat la Oscar

Actrita romanca protagonista a unui film nominalizat la Oscar

0 314

Dupa Maia Morgenstern, o alta actrita romanca ar putea fi protagonista unui fim nominalizat la premiile Oscar. Filmul in cauza este „The Baader-Meinhof Complex/ Der Baader-Meinhof Komplex”, un film despre un grup terorist din Germania anilor ’70, iar actrita este Alexandra Maria Lara care, impreuna cu Bruno Ganz, sunt protagonistii peliculei. Conform site-ului cineuropa.org, filmul este propunerea Germaniei la premiile Oscar pentru „cel mai bun film intr-o limba straina”.
Filmul „The Baader-Meinhof Complex/ Der Baader-Meinhof Komplex”, regizat de Uli Edel, este o adaptare a romanului lui Stefan Aust. El prezinta unul dintre cele mai active grupuri de extrema stanga din Germania de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, Baader-Meinhof. Cea care a facut acesta nominalizare este German Films, o comisie independenta, si-a justificat alegerea declarat prin unul dintre membrii juriului: „Jocul stralucit al actorilor si extraordinara adaptare a povestii da o imagine a Germaniei Federale din anii ’70, fara sa laude oamenii care au comis fapte ilegale”.
Lista scurta a filmelor nominalizate la premiul Oscar pentru aceasta categorie va fi anuntata pe 22 ianuarie, in timp ce premiile Academiei Americane de Film vor fi decernate pe 22 februarie, la Kodac Theatre din Hollywood.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.